Karvat pois kesäksi sokeroinnilla!

- Vartalosokeroinnilla on pitkät perinteet, ja historia alkaa muinaisesta Egyptistä. Se on pitkään ollut vahausta suositumpi karvanpoistomenetelmä Suomessa.

- Sokeroinnissa poistetaan ihokarvoja karvatuppea myöten ja säännöllisen sokeroinnin lopputuloksena karvankasvu heikkenee karvatupen surkastuessa. Jo muutaman kerran jälkeen karva kasvaa takaisin hennompana ja vähemmän karheana.

- Sokerointi on hellävarainen ja ihoystävällinen tapa poistaa karvaa, ja sitä voidaan tehdä kaikille vartalon ja kasvojen alueille.

- Menetelmä on hygieeninen, sillä samaa sokeritahnaa ei koskaan käytetä uudelleen, joten sokeroidessa ei synny riskiä bakteerien leviämisestä asiakkaalta toiselle. Sokeri otetaan aina purkista hansikoidulla kädellä.

- Sokerimassa sisältää glukoosia, vettä, arabipuun kumia ja sitruunamehua eli se on 100% luonnontuote. Se on vesiliukoista eikä tahraa. Tapauksia, jolloin sokerista olisi tullut allerginen reaktio tai ihoärsytystä on hyvin vähän.

- Sokeroinnilla voidaan poistaa vieläkin lyhyempiä karvoja kuin vahauksella; noin pari milliä on riittävä pituus, joten kiusalliselta karvankasvatusvaiheelta säästytään.

- Sokeroinnissa sokeritahna levitetään vastakarvaan, ja repäisysuunta on karvan kasvusuunnan mukainen. Näin sokerointi aiheuttaa vähemmän kipua ja karvan katkeilua kuin muut karvanpoistomenetelmät. Näin vältytään paremmin myös karvojen sisäänkasvamiselta ja karvatupentulehduksilta. Kotihoidon kannalta on kuitenkin tärkeää huolehtia riittävästä ihon kosteutuksesta ja viikottaisesta kuorinnasta.

- Sokeri levitetään iholle sormilla massan ollessa ihonlämpöistä, jolloin ei ole vaaraa polttaa ihoa

- Sokeroinnilla saadaan ihokarvojen lisäksi poistettua hellävaraisesti myös kuollut ihosolukko, mutta sokeri ei tartu eläviin ihosoluihin eikä näin vaurioita ihoa

- Sokeroinnin jälkeen saunaa, urheilua ja yleisesti ottaen hikoilua olisi hyvä välttää seuraavat 12 tuntia. Kainalokarvojen sokeroinnin jälkeen deodorantin käyttöä pitäisi välttää 12 tuntia, ja kasvojen karvanpoiston jälkeen on hyvä välttää ihoa tukkivia meikkejä myös 12 tuntia. Sokeroinnin jälkeen ihoa tulisi suojata auringolta ainakin vuorokauden ajan. Ihoa ei tulisi kuoria heti ennen tai jälkeen sokeroinnin.