Villi Vanilja

parturi      kampaamo     kauneushoitola

Villi Vaniljan blogi

TIESITKÖ, ETTÄ TEEMME MYÖS PIKKULETTEJÄ?

Tiesitkö, että meillä Villi Vaniljassa tehdään myös pikkulettejä kuidulla? Tämän kivan kesätukan tekeminen vaatii usein kokonaisen työpäivän, ja lettejä voi sitten pitää 3-4kk kerrallaan. Lettien hoito on simppeliä: pese päänahka miedolla shampoolla tarvittaessa, ja huolehdi, että letit eivät pääse kasvaessaan takkuuntumaan tyvestä yhteen.
Viimeistään 4kk:n kuluttua letit on aika purkaa pois. Sen voi tehdä itsekin: leikkaa letti poikki siitä, mihin oman hiuksen latva päättyy, ja pura letti vaikka nro 2:n sukkapuikolla tai piikkikamman piikillä. Varaa tähän askarteluun myös reilusti aikaa! Lettien purun jälkeen omat hiukset näyttävät krepatuilta, kunnes ne pestään. Tätä ennen tyvet kannattaa kuitenkin selvittää huolella. Lettejä purkaessa kampaan ja harjaan jää hurja määrä omia hiuksia. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä jokaiselta ihmiseltä irtoaa päivittäin keskimäärin 50-100 hiusta, joiden tilalle sitten kasvaa uusi. Kun lettejä on pidetty 3-4kk, voi siitä laskea, montako tuhatta irtohiusta pitääkin kuitujen mukana irrota, eikä omien hiusten määrä oikeasti ole vähäisempi, kuin ennen. Hetken aikaa saattaa siltä kuitenkin tuntua, sillä päänahka on tottunut kuitujen painoon ja omat kädet lettitukan paksuuteen :)

Jos haluat varata aikaa pikkuleteille, niin haluamme useimmiten nähdä sinut liikkeessä konsultaatiokäynnillä ennen ajan varaamista. Tällöin voimme parhaiten suunnitella sinulle sopivimman letityksen värin ja pituuden, ja antaa arvion työhön kuluvasta ajasta ja sen hinnasta. Varaudu myös varausmaksuun näin isotöisen palvelun ollessa kyseessä.

Pikkuletit
 • Karvat pois kesäksi sokeroinnilla!
  14.07.2017
  Karvat pois kesäksi sokeroinnilla!

  - Vartalosokeroinnilla on pitkät perinteet, ja historia alkaa muinaisesta Egyptistä. Se on pitkään ollut vahausta suositumpi karvanpoistomenetelmä Suomessa.

  - Sokeroinnissa poistetaan ihokarvoja karvatuppea myöten ja säännöllisen sokeroinnin lopputuloksena karvankasvu heikkenee karvatupen surkastuessa. Jo muutaman kerran jälkeen karva kasvaa takaisin hennompana ja vähemmän karheana.

  - Sokerointi on hellävarainen ja ihoystävällinen tapa poistaa karvaa, ja sitä voidaan tehdä kaikille vartalon ja kasvojen alueille.

  - Menetelmä on hygieeninen, sillä samaa sokeritahnaa ei koskaan käytetä uudelleen, joten sokeroidessa ei synny riskiä bakteerien leviämisestä asiakkaalta toiselle. Sokeri otetaan aina purkista hansikoidulla kädellä.

  - Sokerimassa sisältää glukoosia, vettä, arabipuun kumia ja sitruunamehua eli se on 100% luonnontuote. Se on vesiliukoista eikä tahraa. Tapauksia, jolloin sokerista olisi tullut allerginen reaktio tai ihoärsytystä on hyvin vähän.

  - Sokeroinnilla voidaan poistaa vieläkin lyhyempiä karvoja kuin vahauksella; noin pari milliä on riittävä pituus, joten kiusalliselta karvankasvatusvaiheelta säästytään.

  - Sokeroinnissa sokeritahna levitetään vastakarvaan, ja repäisysuunta on karvan kasvusuunnan mukainen. Näin sokerointi aiheuttaa vähemmän kipua ja karvan katkeilua kuin muut karvanpoistomenetelmät. Näin vältytään paremmin myös karvojen sisäänkasvamiselta ja karvatupentulehduksilta. Kotihoidon kannalta on kuitenkin tärkeää huolehtia riittävästä ihon kosteutuksesta ja viikottaisesta kuorinnasta.

  - Sokeri levitetään iholle sormilla massan ollessa ihonlämpöistä, jolloin ei ole vaaraa polttaa ihoa

  - Sokeroinnilla saadaan ihokarvojen lisäksi poistettua hellävaraisesti myös kuollut ihosolukko, mutta sokeri ei tartu eläviin ihosoluihin eikä näin vaurioita ihoa

  - Sokeroinnin jälkeen saunaa, urheilua ja yleisesti ottaen hikoilua olisi hyvä välttää seuraavat 12 tuntia. Kainalokarvojen sokeroinnin jälkeen deodorantin käyttöä pitäisi välttää 12 tuntia, ja kasvojen karvanpoiston jälkeen on hyvä välttää ihoa tukkivia meikkejä myös 12 tuntia. Sokeroinnin jälkeen ihoa tulisi suojata auringolta ainakin vuorokauden ajan. Ihoa ei tulisi kuoria heti ennen tai jälkeen sokeroinnin.

  Lue lisää
 • Yumi™Lashes kestotaivutus ripsille
  31.05.2017
  Yumi™Lashes kestotaivutus ripsille

  • haluatko korostaa silmiäsi kaarevien ripsien avulla, jotka näyttävät pidemmiltä ja tuuheammilta mutta et halua liimattavia irtoripsiä tai ehdi aamukiireessä käyttää ripsientaivutinta? Ratkaisu on uuden sukupolven kestotaivutus Yumi™Lashes.

  • perinteisen ripsipermanentin sijaan Yumi -käsittely taivuttaa ripset suoraan ylöspäin aina tyvestä lähtien, jolloin lyhyistäkin ripsistä tulee näyttävät

  • turvallisempi ja luonnollisempi vaihtoehto ripsipidennyksille – ei voimakkaiden ripsiliimojen tuomia haittoja

  • hoidon yhteydessä tehtävän kestovärjäyksen ansiosta lopputulos on huolitellun näköinen ilman meikkiäkin

  • lopputulos kestää noin 8-12 viikkoa, omien ripsien uusiutumissyklin mukaisesti

  • hoito voidaan turvallisesti uusia aina 8 viikoin välein. Kestovärjäyksen voi tietenkin tehdä aina tarvittaessa ennen uutta taivutusta.

  • hoidon aluksi ripset puhdistetaan ja alaluomet suojataan geelilapuilla. Jos sinulle on joskus tullut allergisia oireita vastaavanlaisista lapuista voidaan käyttää ihoteippiä. Yläluomelle laitetaan paikoilleen silikoninen muotti, jonka malli valitaan sen mukaan, kuinka voimakkaan taivutuksen haluat ja kuinka pitkät ripsesi ovat. Ripset käännetään huolellisesti kiinni silikonimuottiin, kiinnitetään vesiliukoisella liimalla (ei sisällä akrylaatteja, jota ripsipidennysliimat sisältävät) ja kihartavat aineet levitetään. Lopuksi ripset kestovärjätään, puhdistetaan ja ripsienhoitoaine viimeistelee lopputuloksen.

  • hoito kestää noin 1h 30min ja maksaa 90 €. Palveluun on helppo yhdistää kulmien värjäyksen ja muotoilun.

  • kotihoitotuotteeksi suositellaan päivittäiseen käyttöön ripsiä kosteuttavaa ja ravitsevaa Yumi™Lashes väritöntä hoitomaskaraa. Ripsiä on myös hyvä harjata aamuin illoin ojennukseen.

  • kestotaivutusta ei suositella tehtäväksi mikäli olet raskaana tai imetät, sinulla on silmätulehdus tai sairastat alopeciaa tai trichotillomaniaa tai olet joskus saanut allergisen reaktion ripsipermanenttiaineista

  • jos käytät piilolinssejä, suosittelemme poistamaan linssit ennen hoitoa ja välttämään niiden käyttöä seuraavat 24 tuntia

  • hoidon jälkeen ripsiä ei saa kastella vuorokauteen tai hangata, sillä lopullinen muotoon asettuminen tapahtuu vuorokauden aikana. Myös kyljellä nukkumista olisi suotavaa välttää vuorokauteen. Ripsientaivuttimien käyttöä pitäisi välttää kokonaan.

  • Villi Vaniljan Yumi™Lashes -sertifioidut tekijät alkavat tekemään kestotaivutuksia 18. toukokuuta lähtien, varaa aikasi ja hämmästy uudesta ilmeestäsi! Tämä on oiva ratkaisu etenkin kesää ajatellen, jos haluat esimerkiksi vähentää meikin käyttöä.

  Lue lisää
 • HydraFacial -tietopaketti
  08.05.2017
  HydraFacial -tietopaketti

  Olet ehkä jo kokeillut HydraFacial -kasvohoitoa ja jäänyt siihen koukkuun? Tässä kuitenkin vielä tietoisku ja kertausta hoidon erinomaisuudesta!

  HydraFacial on USA:ssa kehitetty ja patentoitu laitehoito, joka tekee kivuttoman ihonpuhdistuksen hoitopään pyörreteknologian, alipaineen ja ihotalia pehmittävän hoitonesteen avulla. Tämä on loistokeksintö kaikille, jotka tarvitsevat mekaanista puhdistusta, mutta inhoavat komedo- eli mustapääraudalla tehtävää ihohuokosten tyhjennystä.

  Kyseessä on kuitenkin paljon muuta kuin pelkkä ihonpuhdistus. Hoito kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja vie karheuden tunteen mikä usein liittyy pintakuivuuteen sekä auttaa korjaamaan auringon ja ikääntymisen aiheuttamia ihomuutoksia. Hoitovaihtoehtoja on useita:

  Hydration on perushoito, joka sopii jos puhdistettavaa ei ole reilusti. Antaa pitkään kestävän puhtauden ja kosteuden tunteen sekä hehkun iholle. Aluksi iho puhdistetaan käsin puhdistusgeelillä, jota seuraa HydraFacial -laitteella tehtävä syväpuhdistus. Käytettävä neste on nimeltään Activ-4 ja sisältämänsä maitohapon avulla se myös kevyesti kuorii ihoa. Seuraavaksi tehdään ihohuokosten tyhjennys Beta-HD nesteellä, jonka salisyylihappo pehmittää ihotalia ja hoitopään vesipyörre yhdistettynä alipaineeseen imee epäpuhtaudet laitteen jätesäiliöön. Tämän jälkeen iholle syötetään Antiox+ nesteen tehoaineita (hyaluronihappoa ja antioksidantteja), jotka pienen molekyylikokonsa avulla imeytyvät syvälle ihoon kosteuttaen pitkäaikaisesti. Lopuksi iholle levitetään ihotyypin mukainen seerumi ja Pur Moist™ voide.

  Deep Clean on paras vaihtoehto epäpuhtauksia vastaan sekä tukkoiselle, samean väriselle iholle. Hoidossa on samat vaiheet kuin yllämainitussa Hydration -hoidossa, mutta lisäksi Activ-4 -vaihetta seuraa laitteella tehtävä happokuorinta. Glykoli- ja salisyylihapot tekevät iholle kemiallisen kuorinnan ja vaikuttavat talirauhaseen talintuotantoa hillitsevästi. Hapot eivät ärsytä ihoa, mutta liuottavat tehokkaasti epäpuhtauksia, joten seuraavaksi tehtävästä ihohuokosten tyhjennyksestä saadaan maksimaalisesti puhdistava. Hapot vaikuttavat myös pigmenttimuutoksia vaalentavasti ja stimuloivat kollageenintuotantoa, mikä vaikuttaa juonteita mataloittavasti. Ihon väri kirkastuu ja tukkeumia ja tulehduksia syntyy vähemmän. Happoampulleja on kolme eri vahvuutta, joten hoito soveltuu myös epäpuhtauksista kärsivälle herkälle iholle.

  Special -hoidossa käytetään hiovaa hiekkapaperikärkeä, joten hoito soveltuu erityisesti aknearville ja pigmenttimuutoksia vastaan. Hoidon kulku on muutoin sama kuin Deep Cleanissa.

  Anti-age -hoidossa juonteet käsitellään DermaBuilder -peptidiampullilla, joka lisää ihon kiinteyttä kiihdyttämällä kollageenintuotantoa ja vahvistamalla elastiinisäikeitä. Se myös lyhytaikaisesti toimii botuliinin tavoin lamauttaen kevyesti kasvolihasten toimintaa. Hoidon kulku on sama kuin Deep Cleanissa, mutta ennen Antiox+ -vaihetta iholle syötetään DermaBuilder -ampulli.

  Britenol on hoito pigmenttimuutoksia ja epätasaista ihonväriä vastaan. Hoito sisältää samat vaiheet kuin Deep Clean, mutta ennen Antiox+ vaihetta iholle syötetään Britenol -ampulli, jonka sisältämän alfa-arbutiinin ja C-vitamiinin avulla vaalentaa tummia pigmenttiläiskiä.

  HydraFacial sopii kaikille ihotyypeille, sillä imutehoja ja käytettävien hoitonesteiden voimakkuutta on helppo räätälöidä ihon herkkyyden mukaan. Hoito voidaan tehdä myös kaulalle ja dekolteelle sekä selälle, säärille ja käsivarsillekin.

  Koska kyseessä on tehokkuudessaan medikaalitason hoitolaite, on muutamia tilanteita, jolloin hoitoa ei suositella tehtäväksi:

  - jos olet viimeisen vuoden aikana syönyt aknea vastaan isotretinoiinikuurin (esim. Roaccutan)

  - jos sinulla on immuunijärjestelmän sairaus

  - jos sinulle on tehty pistoshoitoja lähiaikoina (varoaika 2 viikkoa)

  - jos sinulla on käynnissä syöpähoidot

  - jos sinulla on taipumusta herpekseen (suosittelemme käyttämään estolääkitystä 2 pv ennen ja jälkeen hoidon)

  - jos sinulle on tehty mikroneulaus, kemiallinen kuorinta tai laserkäsittely (varoaika 2 viikkoa ennen ja jälkeen hoidon)

  - jos olet raskaana

  - imetyksen aikana ei suositella happoampullien käyttöä kaiken varalta

  Välittömästi näkyvät hoitotulokset perustuvat mekaaniseen teknologiaan eli erikoismuotoiltuihin hoitokärkiin jotka kuorivat, puhdistavat ja syöttävät ihoon tehoaineita, sekä kemikaaliseen teknologiaan eli hoitonesteisiin ja ampulleihin, joiden tarkoituksena on puhdistaa, kuoria, pehmittää, kosteuttaa, vaalentaa pigmenttimuutoksia sekä taistella ikääntymismuutoksia vastaan. Hoitokärjet ovat kertakäyttöisiä, joten tartuntavaaraa ei ole.

  Hoito on nopea noin puolen tunnin ”lounastaukohoito”, jossa on hyvä käydä kerran kuussa terveen ihon ylläpitämiseksi. Iho saattaa lievästi punoittaa lyhyen ajan hoidon jälkeen.

  Hoidon jälkeen kannattaa noudattaa seuraavia kotihoito-ohjeita:

  - hoitopäivänä tulee ehdottomasti välttää hikoilua ja saunomista

  - on suositeltavaa käyttää aurinkosuojaa spf 30, vähintään kahden viikon ajan

  - aurinkoa ja valohoitoja tulee välttää vähintään kahden viikon ajan

  - kaksi viikkoa ennen ja jälkeen hoidon tulee välttää voimakkaita happo-, A-vitamiini- ja neulaushoitoja sekä depilaatioita

  Hoidon jälkeen olisi suositeltavaa käyttää HydraFacial Daily -tuotteita. Tuotteet ylläpitävät hoidon vaikutusta kotona. Kotihoitotuotevalikoimaan kuuluu:

  - Pur Moist™ Oil Free: hyaluronihappoa sisältävä kosteusvoide, sopii kaikille

  - Antiox+™: runsaasti hyaluronihappoa ja antioksidantteja sisältävä seerumi, sopii kaikille

  - Beta-HD™: salisyylihappoa sisältävä kevyesti kuoriva seerumi erityisesti rasvaiselle ja tukkoiselle iholle

  - DermaBuilder™: anti-age seerumi, joka sisältää peptidejä

  - Britenol Intensive Spot Corrector: täsmätuote ihon värihäiriöiden hoitoon

  - Activ™ Foaming Cleanser: puhdistusgeeli, sopii kaikille

  Hoidon jälkeen saattaa epäpuhtauksien määrä hieman lisääntyä. Tämä on normaalia ensimmäisten HydraFacial hoitojen jälkeen, koska iho uusiutuu ja puhdistuu vielä hoidon jälkeen. Hapon käyttö hoidossa saattaa väliaikaisesti aiheuttaa ihon hilseilyä tai kuivuuden tunnetta. Tällöin on hyvä lisätä iholle säännöllisesti sekä Antiox+ seerumia että Pur Moist -voidetta, jotka sitovat tehokkaasti kosteutta ihoon.

  HydraFacial sopii erinomaisesti heleyttämään ja raikastamaan ihoa esim. ennen juhlia, mutta koska kyseessä on tehokas hoito suosittelemme ensimmäistä hoitokertaa hyvissä ajoin ennen tärkeää päivää, jos sinulla on herkkä tai helposti reagoiva iho

  Varaa aikasi hoitoon jo tänään!

  Lue lisää
 • Dermapen mikroneulaus - tehokkain kasvohoitomme
  13.04.2017
  Dermapen mikroneulaus - tehokkain kasvohoitomme

  Mikroneulauksen tavoitteet

  - laajentuneiden ihohuokosten supistaminen

  - juonteiden ja arpien häivyttäminen

  - ihon kirkastaminen ja kosteuttaminen

  - pigmenttimuutoksien vaalentaminen

  - punoituksen vähentäminen (couperosa)

  - ihon kokonaisvaltainen kiinteyttäminen

  - epäpuhtauksien hoito

  Kenelle?

  - mikroneulaus sopii kaikentyyppisille ihoille iästä riippumatta!

  - mikroneulauksella pystytään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan tehokkaasti monenlaisia iho-ongelmia.

  - mikroneulauksen teho perustuu ihon omiin korjaustoimintoihin. Neulaamalla luodaan ihoon mikroskooppisia kanavia, jotka käynnistävät ihon oman haavanparantumisprosessin, jolloin ihon kasvutekijät aktivoituvat ja uudistavat ihon rakenteita syvältä aina pintakerroksiin asti.

  Miksi juuri Dermapen?

  Kohtisuora värähtelevä neulausteknologia

  - ihon nopea ja arveton palautuminen

  - ei vaurioita ihoa, sopii myös herkkäihoisille

  - vähemmän traumaa ihoon kuin rullalla tehtävä neulaus

  - voidaan hoitaa herkkiäkin ihoalueita (esim. silmänympärysihoa)

  - turvallinen ja hygieeninen steriilien kertakäyttöisten neulojen ansiosta

  Ennen ja jälkeen kasvohoidon

  - ennen kasvohoitoa tulisi ihonhoidossa käyttää pinnallisesti A- ja C-vitamiineja sisältäviä tuotteita. Nämä ainesosat ovat olennaisia ihon korjaustoiminnoissa.

  - hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa ja hilseillä, jolloin tehokkaasti kosteuttavien tuotteiden käyttö on suositeltavaa. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi ihoa ei kuitenkaan kannata turhan paljon ”rauhoitella” vaan antaa haavan paranemisprosessin tehdä tehtävänsä. Punoitus laskee jo yleensä seuraavaan päivään mennessä.

  - mikroneulauksessa on turvallista käydä myös kesällä. Iho tulee suojata auringolta normaalisti aurinkosuojatuotteilla hoidon jälkeen.

  Hoitotulokset ja sarjahoito

  - tuloksia on nähtävissä jo ensimmäisen mikroneulauksen jälkeen

  - hoidettaessa arpia tai juonteita saa sarjahoidolla (n. 4-6 kertaa) tehokkaimmat ja pitkäkestoisimmat tulokset

  - kun mikroneulauksia tehdään sarjana, pystytään jatkohoidoista räätälöimään voimakkaampia neulojen pituuksia lisäämällä ihon kestokyvyn mukaan

  - parhaat tulokset saavutetaan kun ihoa hoidetaan kotona oikeanlaisilla tuotteilla. Suosittelemme Medik8, Dp Dermaceuticals ja Exuviance -sarjoja.

  Hoidon vaiheet

  - ihon pintapuhdistus

  - kasvojen desinfiointi

  - yksilöllisen neulausseerumin sekoitus ja levitys kasvoille

  - itse neulaus

  - iho pyyhitään steriilillä vedellä

  - rauhoittava kangasnaamio

  - loppuvoide ja asiakkaan halutessa meikkivoide (Dp Dermaceuticalsin Cover Recover)

  Lue lisää

PARTURI-KAMPAAMO JA KAUNEUSHOITOLA VILLI VANILJA
POHJOINEN MAKASIINIKATU 6
00130 HELSINKI

040 486 5136
vanilja@villivanilja.fi

Olemme auki normaalisti arkisin klo 10-20, lauantaisin klo 10-16 sekä sopimuksen mukaan muina aikoina.